NML blir en del av Parat og YS – en styrket fagforening for framtiden
1. september blir NML en del av Parat og YS. Les hva det betyr for deg – og hvordan du kan bruke medlemsfordelene, følge med i Mat- og meieriposten og bli med i vervekampanjen!
Mat- og meieriposten er fagbladet for alle som jobber med, brenner for – eller bare er nysgjerrig på – norsk mat og meieribransje! Her får du faglig påfyll, nyheter, reportasjer og meningsytringer fra hele bransjen.
I aprilutgaven av Mat- og meieriposten (nr. 2 – 2025) tar vi temperaturen på en matbransje i utvikling. Du får bli med nordover til TINE Meieriet Storsteinnes, som fyller 100 år og fortsatt er i full drift – med stolthet, fagkunnskap og spesialprodukter du ikke finner andre steder.
Vi rapporterer fra NMLs landsmøte og fagsamling i Troms, hvor det ble tatt et viktig veivalg: NML blir en del av Parat fra 1. september. Hva betyr det for medlemmene og organisasjonen framover?
Du møter også Arild Dahl – hovedtillitsvalgt ved TINE Meieriet Brumunddal – i et personlig portrett om engasjement, fellesskap og fagforeningsbygging.
Ellers kan du lese om:
Nye utmerkelser til sunne matprodukter fra Norgesmøllene og Fjordland
Rolf Øyvind Thune valgt til ny styreleder i TINE
Professor Siv Skeie tildelt Jon Sundbys Ærespris
Hvorfor vannforbruk og emballasje endres i matindustrien
Importtall som utfordrer norsk selvforsyning
Og en vaffeloppskrift som faktisk er ganske grov!
Den digitale utgaven er tilgjengelig nå – les den her ved å logge deg inn som abonnent: Mat- og meieriposten innlogging

1. september blir NML en del av Parat og YS. Les hva det betyr for deg – og hvordan du kan bruke medlemsfordelene, følge med i Mat- og meieriposten og bli med i vervekampanjen!
Rekrutteringsprosjektet til matfag i Rørosregionen viser gode resultater med økte søkertall. Vi har hatt en samtale med prosjektleder Marit Evanger om status på prosjektet.
Under Arendalsuka 2025 arrangerte NML og Parat en paneldebatt om matberedskap. Et bredt sammensatt panel konkluderte med at tiden er inne for at vi i Norge må styrke matproduksjonen og hele matsystemet, inklusive rekruttering/kompetanse nå!