NML blir en del av Parat og YS – en styrket fagforening for framtiden
1. september blir NML en del av Parat og YS. Les hva det betyr for deg – og hvordan du kan bruke medlemsfordelene, følge med i Mat- og meieriposten og bli med i vervekampanjen!
Årets World Cheese Awards i Viseu, Portugal, resulterte i hele 47 medaljer til norske oster! NML gratulerer med de imponerende resultatene og berømmer den solide innsatsen og fagkompetansen til meierifolkene som står bak denne suksessen.
NML gratulerer! Norske ysterier markerte seg sterkt under årets World Cheese Awards i Viseu, Portugal, og sikret seg hele 47 medaljer: 10 gull, 15 sølv og 22 bronse. Konkurransen samlet over 4700 oster fra 47 nasjoner, og de norske produsentene beviste nok en gang at norsk ost holder verdensklasse.
– Norske fagfolk og ystere leverer kvalitetsost som løfter Norge som matnasjon, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad, som roser produsentenes håndverk og engasjement (pressemelding fra Regjeringen)
Snertingdal Ysteri og Tingvollost imponerte i superfinalen. Kraftkar fra Tingvollost sikret supergull for andre år på rad, og Snertingdals blåmuggost Godbiten oppnådde en sterk 10. plass blant verdens beste.
Synnøve Finden tok hjem seks medaljer, inkludert gull til Synnøve Gudbrand. I en pressemelding fra Matwarewatch nevner Mikkel Haugstveit, markedssjef i Synnøve Finden at dette ikke kommer av seg selv og det er et bevis på at kvalitet, innovasjon og solid håndverk som igjen gir resultater i verdensklasse, der hver medalje er et direkte resultat av hardt arbeidet og lidenskapen til de ansatte.

I en pressemelding fra TINE sier Ann-Beth Freuchen, konsernsjef i TINE følgende; – Godt håndverk og gode råvarer er vinneroppskriften, sier i Tine, som også kunne feire bronse til Gudbrandsdalsost Anno 1863 og Dovre Brie.
1. september blir NML en del av Parat og YS. Les hva det betyr for deg – og hvordan du kan bruke medlemsfordelene, følge med i Mat- og meieriposten og bli med i vervekampanjen!
Rekrutteringsprosjektet til matfag i Rørosregionen viser gode resultater med økte søkertall. Vi har hatt en samtale med prosjektleder Marit Evanger om status på prosjektet.
Under Arendalsuka 2025 arrangerte NML og Parat en paneldebatt om matberedskap. Et bredt sammensatt panel konkluderte med at tiden er inne for at vi i Norge må styrke matproduksjonen og hele matsystemet, inklusive rekruttering/kompetanse nå!