NML blir en del av Parat og YS – en styrket fagforening for framtiden
1. september blir NML en del av Parat og YS. Les hva det betyr for deg – og hvordan du kan bruke medlemsfordelene, følge med i Mat- og meieriposten og bli med i vervekampanjen!
Dette ble en innholdsrik tur med mye faglig innhold i tillegg til sosiale tilstelninger.
På fredag begynte vi med omvisning på Nidar. Det er vel ikke til å stikke under en stol at det ble litt prøvesmaking der. I tillegg til å få opp sukkernivået så fikk vi innblikk i produksjonsmetoder og historien til Nidar. Vi takker for en flott gjennomgang hos Nidar.


Etter dette gikk turen videre til TINE Tunga. Også der fikk vi omvisning og fikk sett på produksjonen. Vi møtte to andre lokallag, NML Midt og Sønnenfjelske Mat- og meierifolks Forening. Det ble en sosial sammenkomst der anleggssjef Øyvind Hatletveit tok en felles runde der han forklarte om TINE Tunga og deres drift. Her ble det også tid til en felles lunsj.
På kvelden ble det omvisning med ølsmaking og middag på E.C. Dahls. Her fikk vi høre om historien til E. C. Dahls og hvordan veien har vært fra de startet ølproduksjonen frem til i dag.
På lørdag gikk turen til Trondheim Spektrum og oste VM.
Her fikk vi truffet mange produsenter, der man fikk samtaler rundt ysteprosesser og deres historie.
Også artig at TINE hadde egen stand der de serverte TINE produkter på utradisjonelt vis. I dagens samfunn er det viktig å være fremoverlent og tilpasningsdyktig for å tilpasse seg markedet og kundene.


1. september blir NML en del av Parat og YS. Les hva det betyr for deg – og hvordan du kan bruke medlemsfordelene, følge med i Mat- og meieriposten og bli med i vervekampanjen!
Rekrutteringsprosjektet til matfag i Rørosregionen viser gode resultater med økte søkertall. Vi har hatt en samtale med prosjektleder Marit Evanger om status på prosjektet.
Under Arendalsuka 2025 arrangerte NML og Parat en paneldebatt om matberedskap. Et bredt sammensatt panel konkluderte med at tiden er inne for at vi i Norge må styrke matproduksjonen og hele matsystemet, inklusive rekruttering/kompetanse nå!