NML blir en del av Parat og YS – en styrket fagforening for framtiden
1. september blir NML en del av Parat og YS. Les hva det betyr for deg – og hvordan du kan bruke medlemsfordelene, følge med i Mat- og meieriposten og bli med i vervekampanjen!
Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) har både bachelor og masterstudenter innen matvitenskap, teknologi og bærekraft. NML var på besøk for å orientere om organisert arbeidsliv, partssamarbeid og fordeler med å være organisert. Det ble en god dialog i møtet!
NML var nylig på besøk hos studentene som studerer matvitenskap, teknologi og bærekraft ved NTNTU i Trondheim Målsettingen med besøket var å gjøre NML bedre kjent blant studentene og ikke minst komme i dialog på hva som opptar studentene. Det ble et godt og konstruktivt møte.

På arrangementet kom det studenter fra forskjellige studietrinn.
Sekretariatsleder i NML, Ottar Olden, orienterte om organisert arbeidsliv, partssamarbeid og ikke minst mulighetene for arbeid i matbransjen.
NMLs ungdomskontakt, Mari Sliper, fra TINE Meieriet Selbu, orienterte om egne erfaringer som NTNU-student og dette å gå fra student til ut i arbeidslivet. I tillegg fortalte Mari, som også er faglært kokk, om sine erfaringer og utfordringer med det uorganisert arbeidsliv.

Mari hadde med smaksprøver fra TINE Meieriet Selbu - som falt i god smak - og med mat og drikke går alltid praten lett.
Universitetslektor ved NTNU, Kari Helgetun Langfoss, NMLs ungdomskontakt Mari Sliper og student Ngoc-Tram Le.
NML takker for at vi fikk komme på besøk - og vi kommer gjerne igjen.
1. september blir NML en del av Parat og YS. Les hva det betyr for deg – og hvordan du kan bruke medlemsfordelene, følge med i Mat- og meieriposten og bli med i vervekampanjen!
Rekrutteringsprosjektet til matfag i Rørosregionen viser gode resultater med økte søkertall. Vi har hatt en samtale med prosjektleder Marit Evanger om status på prosjektet.
Under Arendalsuka 2025 arrangerte NML og Parat en paneldebatt om matberedskap. Et bredt sammensatt panel konkluderte med at tiden er inne for at vi i Norge må styrke matproduksjonen og hele matsystemet, inklusive rekruttering/kompetanse nå!