NML blir en del av Parat og YS – en styrket fagforening for framtiden
1. september blir NML en del av Parat og YS. Les hva det betyr for deg – og hvordan du kan bruke medlemsfordelene, følge med i Mat- og meieriposten og bli med i vervekampanjen!
NML besøkte nylig engasjerte studenter ved Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM) på NMBU. Gjennom dialog og erfaringsdeling ble viktigheten av organisering, gode forsikringsvalg og overgangen fra studier til arbeidsliv satt på agendaen. Selvsagt ble det servert smaksprøver fra meieriprodukter.
NML besøkte engasjerte studenter på NMBU
Nylig besøkte Norske Mat- og Meierifolks Landsforening (NML) et 30-talls studenter ved Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM) på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU). Med på besøket var NML-tillitsvalgt Fredrik Wangen, forsikringsmegler Janike Enger fra Howden og sekretariatsleder i NML Ottar Olden
Foto: Linjeforeningen Molekylet KBM
Under møtet delte vi innsikt om partssamarbeidet i Norge og viktigheten av å være organisert – også som student. Studentene fikk en introduksjon til NMLs tilbud, praktiske erfaringer fra studietiden til arbeidslivet, og nyttige tips om forsikringsbehov for studenter.

Smaksprøver fra ulike meieriselskaper ble servert, og møtet var preget av godt oppmøte og engasjerte spørsmål fra studentene.


Foto: Linjeforeningen Molekylet KBM



Vi takker for det gode samarbeidet og muligheten til å møte morgendagens fagfolk, og håper besøket bidro til både inspirasjon og nytte!
1. september blir NML en del av Parat og YS. Les hva det betyr for deg – og hvordan du kan bruke medlemsfordelene, følge med i Mat- og meieriposten og bli med i vervekampanjen!
Rekrutteringsprosjektet til matfag i Rørosregionen viser gode resultater med økte søkertall. Vi har hatt en samtale med prosjektleder Marit Evanger om status på prosjektet.
Under Arendalsuka 2025 arrangerte NML og Parat en paneldebatt om matberedskap. Et bredt sammensatt panel konkluderte med at tiden er inne for at vi i Norge må styrke matproduksjonen og hele matsystemet, inklusive rekruttering/kompetanse nå!